Ce oferim
Clasele vor fi dimensionate nu un număr redus de elevi, ele vor avea maximum 24 de elevi, număr considerat optim pentru eficienţa pregătirii, dar şi pentru ideea de colectivitate.
Pregătirea elevilor, siguranţa lor şi crearea unui mediu de studiu sănătos şi plăcut sunt garantate atunci când se lucrează cu un număr redus de elevi, atât profesorul cât şi elevii având eficienţă maximă, astfel obţinând rezultate foarte bune.
Pentru clasele de la specializarea ECONOMIC – orele de curs prevăzute în curriculum-ul profilului cuprind: ore de cultură generală, module de specialitate cu instruire aplicativă a elevilor în cadrul “FIRMEI DE EXERCIŢIU” şi stagii de pregătire practică în şcoală şi la agenţi economici.
Pentru clasele de la specializarea FILOLOGIE – orele de curs prevăzute în curriculum-ul profilului cuprind: ore de cultură generală în trunchiul comun, în curriculum diferenţiat şi ore în curriculum-ul la dispoziţia şcolii CDŞ .
În intervalul 15.00 – 18.00, au loc activităţi:
Pregătire suplimentară pentru examene naţionale, pentru participarea la concursuri şcolare;
- Programe remediale;
- Studiu individual – acces la clasa mobilă;
- Pregătirea pentru participarea de diverse activităţi extracurriculare şi extraşcolare.
- Cluburi, activităţi artistice
Elevii pot accesa biblioteca conectată permanent la reţeaua Internet, oricând doresc în afara orelor de şcoală, pentru documentare şi rezolvare de teme, proiecte sau referate.
Părinţii vor avea la dispoziţie un sistem de informare şi comunicare riguros, prin tehnologii moderne de comunicaţii (SMS, e-mail, reţele de socializare, lectorate, şedinţe). Dealtfel, şcoala va sta permanent la dispoziţia părinţilor într-un parteneriat consistent, nu doar declarativ.
Disciplinele de examen pentru bacalaureat, informatica, precum şi limbile străine vor fi în centrul preocupărilor noastre, fiind abordate transdisciplinar printr-un program special, prin programe remediale individuale, prin ore de pregătire suplimentară, formând elevilor abiltăţi indispensabile în societatea contemporană.